Aanrader??? Watou – Bwa …

Tureluurster/ augustus 15, 2024/ Geen categorie/ 2 commentaren

 

Wat doet een mens op Maria-Hemelvaart?
Filerijden naar zee?
Beetje chillen op een terras?
Of een cultuurgaatje vullen?

Wij kozen voor dat laatste, en reden naar Poperinge. Het kunstenfestival van deelgemeente Watou bestaat sinds 1980, en ik was er nog nooit geweest. Iets wat mijn kennissen al vaak de vraag had ontlokt: ‘Serieus?’

We wilden het liefst met de trein, dat bleek geen optie. Van bij ons thuis naar het station van Poperinge zou ons zowat twee uur kosten (enkel), en zowel De Lijn als Google Maps wisten ons te vertellen dat er vandaar geen bussen naar Watou waren, ook geen deelfietsen. We stapten dus in de auto voor een lange, saaie rit.
Werden we daarvoor beloond met een overdaad aan moois?
Om eerlijk te zijn, we hadden  er ons meer van voorgesteld.

Het zal ongetwijfeld aan mij liggen, maar ik vond alles nogal opgeklopt, gekunsteld, gewrongen. Te veel poëzie die je moest ontrafelen alvorens te kunnen verstaan (al waren er een paar uitzonderingen), te veel kunst die ons iets wilde duidelijk maken met veel woorden omdat de beelden  niet volstonden, een performance die we al na vijf minuten verlieten omdat we er allebei hoorndol van werden. Dat was het ongeveer.

Is Watou mooi? Op een schaal van 1 tot 10 krijgt het van mij een 7. Niet mis, maar ook niet spectaculair. Sint-Martens-Latem is mooier!
Soit, we hadden mooi weer, konden met eigen ogen zien hoe luxueus pastoors van vroeger leefden, en net op de valreep kwamen we terecht in het park van het kasteel  – zowat de mooiste locatie  op de route. De tripel van La Trappe mocht er ook wezen!

Geen aanrader dus, maar ook geen verloren dag. Een dag die bevestigde wat ik al wist: ik zou nooit aarden in de Westhoek!

(voor alle duidelijkheid: we bezochten enkel Watou zelf, aan de kunstwerken buiten het dorp kwamen we niet toe)

 

Deel dit bericht

  1. Hoeveel punten krijgt Sint-Martens-Latem, vergeleken met, en voor wat ?
    of heb ik iets gemist ?

    1. Nee, hoor. Nets gemist. 8,5 schat ik. Kan je daarmee leven?

Reageer hier