Aanrader: een dagje Brugge met een man zonder hoofd😉

Tureluurster/ juli 29, 2024/ Geen categorie/ 0 commentaren

 

                       

‘Wat denk je van een dagje Brugge’ vroeg mijn lief zondag.
Puik idee vond ik dat. Brugge is altijd de moeite, maar tot 1 september loopt er momenteel Spaces of Possibility een kunsttriënnale rond architectuur, volgens mijn overbuurvrouw de max. Ze kreeg gelijk. Het werd een prachtige dag!

Het begon al goed. Onze trein was stipt op tijd en er waren zitplaatsen zat. Voor wie zelden het spoor gebruikt … tijdens de zomermaanden worden er extra treinen naar de kust ingelegd, waardoor Brugge heel vaak bediend wordt, en tijdens het weekend kan je treinen tegen de helft van de prijs. Het zou ronduit stom geweest zijn om vanuit Gent de auto te nemen.

Het concept van Spaces of Possibility is interessant. Hoe kan een Unesco-beschermde stad omgaan met nieuwbouw, verandering en duurzaamheid?
Met die vraag mochten twaalf kunstenaars en architecten van over de hele wereld aan de slag. Het werd een oefening in verbeeldingskracht.
Bespaar je de moeite om het plan van de route te downloaden op je gsm. Je vindt het in het infopunt van het station (gratis). Het leidt je moeiteloos de hele stad door, zonder omwegen een parcours van ongeveer 7 kilometer.

Wij klokten uiteindelijk af met 15 kilometer op onze teller, want de kunstwerken liggen, staan, hangen of drijven op prachtige plekken  die ons moeiteloos wisten te verleiden tot een kilometertje extra. We ontdekten als het ware een nieuw Brugge, met straatjes zonder toeristen en met een overdaad aan groen. In Ierland geen enkele stad gezien die daaraan kan tippen!

Deel dit bericht

Reageer hier